Ultima modificare: 23 September 2020.
 

шаблоны сайтов
Бесплатные dle шаблоны.
Качайте шаблоны dle бесплатно с сайта.

 

Relieful sculptural al comunei Deleni este subordonat celui din Podisul Moldovenesc si este conturat de culmi ce coboara spre vaile raurilor Barlad sau a raurilor Ghilahoi si Gherghina. Alaturi de forme sculpturale majore, au o mare dezvoltare si cele rezultate in urma diverselor procese de versant (alunecari de straturi- fostul satuc Zincuta, disparut deja), prabusiri (Fundatura, Rapa Galbena, Gheras, Movila, Gherghina), siroiri (Nechitoasa, Buda), torentialitate (Rapa Galbena).
Relieful structural al comunei este bine individualizat si cuprinde culmi (Zizinca, Gherghina, Movila, Ciunta, Fagadau, Butnariu).
De asemenea, cuprinde platouri structurate de tipul celor din Podisul Central Moldovenesc.
Relieful de acumulare este reprezentat tot prin terase (Gherghina), prin sesuri (Barlad), cu soluri cernozomice, propice culturilor agricole. Pe vaile paraielor Ghilahoi, Gherghina si Nechitoasa exista forme de acumulare, creandu-se meandre, mlastini (listave), balti, cursuri parasite (nisipoase ori argiloase). 

раскрутка сайтов в Санкт-Петербурге.
Бесплатные joomla шаблоны.
фильмы онлайн в hd качестве.

Contact

  • sat Deleni, comuna Deleni
    Vaslui, România
  • tel: 0235-345106
    fax: 0235-345170
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Despre comuna Deleni

Asezare, Suprafata:
Deleni este localiatea asezata la intersectia paralelei 46o 37o lat N cu meridianul de 27o 41´ long E.
Componenta a judetului Vaslui, comuna Deleni se situeaza in spatiul sud-vestic al resedintei de judet, la o distanta de numai 13 km.

Citeste mai departe...

Scroll to top